четвртак, 30. јануар 2014.

Oslobođenje



mw knjiga oslobodjenje-mw
Published on April 11th, 2013 | by maja šamarinac

Oslobođenje

Nastanak svakog vašeg unutarnjeg stava izgrađenog na osnovi vašeg iskustva oslobađa vas vaših mentalnih projekcija na temu „Što je to život?“
Zbog toga su za vas iskustva dobra, izuzetno dobra, jer vas tjeraju da rušite barijere i zidiće koje vašim pretjeranim razmišljanjem i analiziranjem gradite unutar svoga bića.
Sve do oslobođenja. Do oslobođenja koje nikada ne može doći u potpunosti već dolazi u naletima, odbljescima znanja koja kao sunce nakon kiše proviruju i rasvjetljuju sve vaše strahove, sva vaša destruktivna razmišljanja, pokazujući ih u onom svjetlu koje je ponekad i teško prihvatiti ali koje vodi do raspleta.
Jer što bi oslobođenje trebalo biti? Kako ga vi zamišljate? Da li je ono neki ugodan život koji želite i koji se može ostvariti i donijeti vam sreću kroz materijalne stvari, ljude, mjesta? Ako je to ono što smatrate „oslobođenjem“ onda ćete se još načekati i vjerojatno osim nekih sretnih trenutaka oslobođenje nećete dočekati.
Jer oslobođenje, ono u punom smislu te vaše riječi znači – nevezanost – ne vezati se za ništa, pa niti za sebe. Dopustiti svemu da se udalji od vas do te mjere da se može sagledati iz daljine, iz jednog posve drugačijeg kuta.
I to ne znači da sada morate pokupiti stvari, pozdraviti se sa svima pa i sobom i otići živjeti u prvu šumu. To znači da morate pristati dati slobodu tom grču unutar vas i odmaknuti se od ljudi i događaja koji vas okružuju, odmaknuti se onim unutarnjim odmakom sagledavanja sebe kao da sagledavate nekog drugog. Dati si prostora, dati prostora svom životu. Disati. Živjeti.
Slijedeća vježba je vrlo lagana iako to na prvi pogled tako ne izgleda. Nastojite ju izvoditi neko vrijeme kroz sve što radite i pratite svoj napredak:
Dopustite si neku situaciju i kada osjetite grč koji se u vama počinje stvarati zamislite ga kao neku krutu tvar koja se u vama sve više i više stvrdnjava…pratite cijelo svoje tijelo „unutarnjim“ pogledom, osjećajem i sakupljajte na jednu hrpu taj grč, tu bol koju vam je određena situacija donijela.
Nakon što ste sve sakupili u jednu hrpu pogledajte to i zahvalite mu se. To ste vi, to je ono što ste postali prolazeći kroz svoja iskustva. Zato mu se zahvalite sa radošću.
A onda krenite udisati svjetlo i izdisati tamu i pri tom dopustite da kroz svaki vaš izdisaj jedan dio te nakupljene krute hrpe izađe kroz vas, kroz cijelo vaše tijelo, sve vaše pore. Udišite i izdišite dok ne dobijete osjećaj da ste iz sebe izbacili sve te nagomilane osjećaje, svu bol, sve to nakupljeno iskustvo. Tada se još jednom zahvalite i krenite dalje.
U početku vježbu ćete raditi češće i duže jer u svima vama ima puno boli i puno nakupljenih emocija. Ali kako će vrijeme prolaziti osjetit ćete olakšanje čim krenete kupiti bol i osjećaje po tijelu. Sa radosti i brzinom oni će izlaziti kroz vas.
Ova vježba može vam pomoći i u dezidentifikaciji sa spomenutim osjećajima jer skupljajući ih po tijelu i odvodeći van vi ćete lakše uvidjeti da vi niste oni, vi niste svoji osjećaji. Oni su samo prolaznost u vašem životu koju kao takvu treba i prihvatiti. Stoga skupljajte, oslobađajte, živite. Pustite si slobodu da vas preuzme. Dopustite si oslobađanje ali onakvo kakvo zaslužujete.
………………………
Tekst iz knjige Magic Wood “Jednostavnost života” koju možete naručiti u tiskanom obliku.
(photo: Moyan_Brenn)

About the Author

Autorica i terapeutkinja sa zagrebačkom adresom, poznata kao "zapisničar" :) Magic Wood kartica, te knjiga "Jednostavnost života" i "Što je to ljubav?"


source- http://jednostavnost.com/oslobodenje/

Нема коментара:

Постави коментар